{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šest godina od smrti stručnjaka i humaniste Abdulaha Nakaša

S
27.11.2011. u 14:25
0
0
Šest godina od smrti stručnjaka i humaniste Abdulaha Nakaša
0
Šest godina od smrti stručnjaka i humaniste Abdulaha Nakaša
Abdulah Nakaš
Na današnji dan, prije šest godina, na vječni počinak je otišao prim.dr. Abdulah Nakaš, vrhunski stručnjak i veliki humanista. Tim povodom su rodbina, kolege i prijatelji u nedjelju posjetili njegov mezar na Kovačima, odali počast i prisjetili se ovog izuzetnog čovjeka.
Abdulah Nakaš bio je specijalista opće hirurgije i šef hirurških disciplina poznat ne samo po svojoj stručnosti već i neizmjernom čovjekoljublju svojstvenom samo rijetkima.

Ostat će upamćen od mnogih koje je liječio, koje je učio i kojima je pomagao, kao osoba koja nije žalila truda i vremena da učini druge sretnima.

Prim. dr. Abdulah Nakaš rođen je u Sarajevu 27. novembra 1944. gdje je proveo cijeli svoj život te završio Medicinski fakultet i specijalizaciju iz opće hirurgije.

Dao je nemjerljiv doprinos kao hirurg, dugogodišnji predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata zaposlenih u zdravstvu FBiH, član Liječničke komore Kantona Sarajevo, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, a naročito kao čovjek i građanin Sarajeva.

Njegov angažman tokom agresije na Grad Sarajevo i BiH kao glavnog hirurga Armije RBiH i šefa hirurških disciplina u Državnoj bolnici Sarajevo bio je primjer humanizma kakav nije ranije zabilježen u sredini u kojoj je živio i radio.

Za požrtvovani rad u periodu agresije na Sarajevo i BiH te poratni angažman u oblasti medicinskih nauka nagrađen je Šestoaprilskom nagradom Grada Sarajeva.

Skoro cijeli radni vijek proveo je kao hirurg u Općoj bolnici u Sarajevu. U znak poštovanja njegove ličnosti i djela, ta medicinska institucija od 2006. godine nosi njegovo ime.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: