{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šesnaest studenata iz devet zemalja snimit će kratke filmove o Sarajevu

S
20.7.2010. u 14:33
0
3
Šesnaest studenata iz devet zemalja snimit će kratke filmove o Sarajevu
0
Udruženje studenta elektrotehnike Evrope, EESTEC LC Sarajevo, organizuje internacionalnu radionicu pod nazivom "eMovie Academy" za vrijeme Sarajevo Film Festivala, u periodu od 23. do 30.07.2010. godine.
S obzirom da je Sarajevo Film Festival jedan od najprestižnijih filmskih festivala u regionu, organizatori iz EESTEC-a odlučili su priuštiti studentima elektrotehnike, kako iz Sarajeva, tako i iz drugih evropskih gradova zabavu i priliku za snimanje vlastitog kratkometražnog filma o Sarajevu.

Cilj projekta je omogućiti mladim ljudima širom Evrope da savladaju tehnike snimanja i montaže kratkog filma, te da pokažu svoje kreativne sposobnosti. Njih 16 će snimiti 4 kratka filma o Sarajevu (historijsko Sarajevo, religijsko Sarajevo i sl.). U realizaciji projekta će im kroz predavanja i praktični rad pomoći eminentni stručnjaci iz oblasti montaže filma i tehnika snimanja, dr. Selma Rizvić i dipl.ing.el. Vanja Jovišić. Sama činjenica da će učesnici snimati filmove o Sarajevu pruža im priliku da bolje upoznaju grad Sarajvo, BiH i njenu kulturu.

Nakon povratka u svoje gradove, učesnici će prezentirati svoje snimljene filmove, čime će između ostalog pomoći u promociji grada Sarajeva na internacionalnom nivou.

Ovaj projekat je do sada podržao Ministar obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo mr. Safet Kešo i dekan Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu prof. dr. Kemo Sokolija.

EESTEC je Evropsko udruženje studenata elektrotehnike. Danas ova studentska organizacija broji 45 lokalnih ogranaka u 24 evropske zemlje, sa oko 7500 članova i u stalnoj je ekspanziji. Osnovni cilj EESTEC-a je promocija i razvoj međunarodnih kontakata, razmjena ideja, te unapređenje općeg i tehničkog znanja kroz putovanja.

Naš Lokalni komitet (LC Sarajevo) primljen je u ovu veliku porodicu u septembru 2006. godine i od tada smo više puta učestvovali na razmjenama, a i sami organizovali mnoge projekte kako na lokalnom tako i na međunarodnom nivou. EESTEC LC Sarajevo danas ima više od 120 članova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: