{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šešeljev radikal i bivši urednik "Velike Srbije" stoji iza incidenta u Beogradu

5.5.2014. u 08:44
18
33
Šešeljev radikal i bivši urednik "Velike Srbije" stoji iza incidenta u Beogradu
18
Glavni vinovnik incidenta koji se prošle sedmice dogodio u Beogradu kada je ekipa Radio-televizije Republike Srpske (RTRS) pokušala spriječiti demonstrante da istaknu transparent "Ne šetnja - Bosna, Bosna!" tokom okupljanja članova i predstavnika sindikata u glavnom gradu Srbije je dopisnik ove televizije i doskorašnji šef beogradskog dopisništva RTRS-a Ognjen Mihajlović.
Ognjen Mihajlović u jurišu na Bosnu
Ognjen Mihajlović u jurišu na Bosnu


Ispred povorke radnika i sindikalnih aktvista koji su se na protestima 1. maja kretali u pravcu Slavije u Beogradu nekoliko osoba je istaklo transparent na kojem je pisalo "Ne šetnja -Bosna, Bosna!", ali su ubrzo zaustavljeni.

Mihajlović je noseći mikrofon svoje televizije pokušao da prođe između građana koji su nosili parolu "Ne šetnja -Bosna, Bosna!" i tako spriječi isticanje transparenta. Potom mu se, potvrdili su svjedoci, pridružio i njegov snimatelj.

Brzo se uključila i policija koja je osobe sklonila ispred povorke. Došlo je i do rasprave i koškanja, a policija je na kraju transparent uzela od građana koji su legitimisani i udaljeni s mjesta događaja.

No, ko je Ognjen Mihajlović?

Zanimljivo da je ovaj novinar televizije bliske Miloradu Dodiku član Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja, a bio je poslanik te stranke u Skupštini Srbije.

Također, Mihajlović je bio urednik "novina srpskog četničkopg pokreta" znakovitog imena "Velika Srbija", te Zemunskih novina dok su Šešeljevi radikali bili na vlasti u Zemunu.

Prije rata je radio na Televiziji Sarajevo, odakle je za vrijeme agresije na našu zemlju prešao na Srpsku televijzu (STV) na Palama.

Na internetu su dostupni i njegovi ratni prilozi s kraja 1992. godine iz opkoljenog Sarajeva, tačnije iz Otesa, u kojima govori o "muslimanskim napadima na srpske civilne ciljeve", te kako Alijini novinari dezinformiraju javnost.

Inače, Mihajlović je sve donedavno bio šef beogradskog dopisništva RTRS-a, a po riječima beogradskih novinara, rijetko se pojavljuje na događajima.

U Beogradu je 1. maja održan skup pod nazivom "1. maj nije 1. april, ne šalite se sa radnicima" koji su organizovali radnički sindikati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: