BiH
176

Sergej Trifunović nepoželjan na Jahorini zbog bliskosti sa Jovanom Divjakom

Klix.ba
Sergej Trifunović u lijepom društvu i sa likom Jovana Divjaka na majici (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sergej Trifunović u lijepom društvu i sa likom Jovana Divjaka na majici (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Boračka organizacija Sarajevsko-romanijskog regiona saopštila je danas da podržava akciju "Dan za ljubav na Jahorini", ali da se protivi da na toj manifestaciji učestvuje glumac Sergej Trifunović.

U saopštenju upućenom Olimpijskom centru Jahorina, koji 14. decembra organizuje tu akciju, navode da je Sergej Trifunović nepoželjna osoba na ovom području, zbog njegove "bliskosti" sa generalom Armije RBiH Jovanom Divjakom.

Navodeći kako se Trifunović "za svoje postupke" nikada nije izvinio, iz ove organizacije su pozvali organizatore da na Jahorinu pozovu nekoga drugog, imajući u vidu da, kako su naveli, može doći do neželjenih posljedica, prenio je Blic.

Podsjetimo, Trifunović se u martu 2011. godine na premijeri filma "Montevideo, Bog te video" u Sarajevu pojavio u majici sa likom Jovana Divjaka, ratnog generala Armije RBiH. U to vrijeme Divjak je bio zadržan u Austriji zbog navodnog zločina u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

Tako je Trifunović dobio oštre osude i kritike iz Republike Srpske, ali i Srbije, nakon čega se pravdao da mu je neko dobacio majicu sa Divjakovim likom, na što on nije obraćao pažnju.