{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Serge Brammertz u posjeti Zenici: Studenti prava imaju odgovornost

17.3.2015. u 13:07
89
13
Serge Brammertz u posjeti Zenici: Studenti prava imaju odgovornost
89
Glavni tužilac Haškog tribunala Serge Brammertz danas je u zgradi Pravnog fakulteta u Zenici održao predavanje za studente o temi "Savremeni izazovi u vođenju istraga i provođenju postupaka za međunarodne zločine".
Barmmertz je u izjavi za medije koju je dao prije predavanja iskazao zahvalnost što je pozvan da studentima prava u Zenici održi predavanje o određenoj temi, ali i da razgovaraju o drugim aktuelnim temama.

"Nisam pripremio posebnu izjavu za medije jer znate da je moj glavni razlog dolaska razgovor s budućim kolegama. Htio bih se zahvaliti gospodinu Bikiću na pozivu da dođem ovdje. Imali smo nedavno i posjetu zeničkih studenata Haagu. A jučer sam imao priliku razgovarati i sa studentima Prava u Sarajevu", kazao je Brammertz.

Gost Pravnog fakulteta u Zenici je još kazao kako studenti proučavaju aspekat koji je posebno važan za našu zemlju.

"Oni proučavaju jedan aspekat koji je posebno važan za vašu zemlju, a to je vladavina prava. Oni znaju šta se može dogoditi sa nekom zemljom ako ne postoji vladavina prava i sistem pravosuđa. Veselim se što ću idućih dva sata provesti sa studentima ne razgovarajući nužno samo o Međunarodnom kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju, već i međunarodnoj pravdi i pravosuđu što je širi kontekst", kazao je Brammertz.

Dodao je da studenti prava imaju veliku odgovornost jer će biti u mogućnosti mijenjati budućnost države".

Današnjem predavanju prisustvovali su i predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti, kao i predstavnici sudova u Zenici.

Nakon izlaganja u zgradi Pravnog fakulteta, Brammertz će posjetiti i centar Medica, gdje bi trebao razgovarati sa ženama koje su preživjele silovanje i seksualno nasilje tokom rata u BiH 1992.-1995. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: