{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SERDA: Poziv za prijavu na Projektnu akademiju o pisanju EU projekata i upravljanju njima

S
29.10.2013. u 11:03
1
SERDA: Poziv za prijavu na Projektnu akademiju o pisanju EU projekata i upravljanju njima
1
SERDA: Poziv za prijavu na Projektnu akademiju o pisanju EU projekata i upravljanju njima
U organizaciji Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA, u toku je edukacija o alatima i potrebnim vještinama za uspješno pisanje, EU projekata, apliciranje za njih i upravljanje njima. Četvrtu grupu polaznika čine predstavnici ministarstava KS, lokalnih zajednica, NGO i fizičke osobe, koji će u naredne dvije sedmice proći intenzivni program edukacije Projektne akademije.
U okviru prvog programa obuhvaćene su oblasti: Razumijevanje Evropske unije, Programi finansijske podrške i fondovi EU, Izrada projektnih prijedloga prema PCM-u i Popunjavanje aplikacija za EU fondove. Drugi program obuhvata oblasti: Planiranje i koordinacija provedbe projekata, Ugovorne obaveze korisnika sredstava, Upravljanje finansijskim izvještajima i Provedba procesa javne nabavke.
Partner u realizaciji programa je Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Program rada predviđa intenzivnu edukaciju putem prezentacija, radionica, simulacija, studija-slučaja, interaktivnog rada sa polaznicima..., fokusirajući se na odabir i razvoj projektnih ideja, izradu kvalitetnih projektnih prijedloga, izradu tenderske dokumentacije, ali i implementaciju EU projekata, koja nosi veliki broj izazova.

Nakon uspješno savladanog programa, polaznici će postati članovi Kluba Projektne akademije koji će se periodično sastajati u svrhu razmjene najnovijih informacija i iskustava o EU fondovima.
S obzirom na to da je SERDA jedna od vodećih organizacija po broju EU projekata čija je implementacija u toku te zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u pripremi i implementaciji projekata koji se finansiraju iz EU sredstava, SERDA je uspostavila Projektnu akademiju koja je otvorena i za pravne i za fizičke osobe, sve one koji žele da se educiraju i nauče kako iskoristiti sredstva EU. Za svaku fazu upravljanja projektnim ciklusom (PCM) SERDA posjeduje specifična znanja stečena na projektima u praksi, koja želi prenijeti polaznicima Projektne akademije. Cilj Projektne akademije je da se ojačaju kapaciteti zaposlenih u lokalnim zajednicama, ministarstvima, kantonalnim javnim preduzećima, zavodima, ustanovama i drugim institucijama i organizacijama, NVO, privrednim subjektima, kao i fizička lica koja profesionalno i funkcionalno imaju ili mogu imati ulogu i mogućnost u procesu EU integracija.

Svi zainteresirani za Projektnu akademiju prijavu mogu preuzeti na web-stranicama www.serda.ba i www.ceppei.ba ili direktno u Sarajevskoj regionalnoj razvojnoj agenciji – SERDA. Prijave se mogu dostaviti putem e-maila: [email protected], faxa: 033/663 - 923, na protokol ili poštom na adresu Sarajevska regionalna razvojna agencija – SERDA, ulica Hamdije Čemerlića 2/11, Sarajevo.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 033/703-801.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: