{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SERDA: Okrugli sto o povezivanju u regionu Jadranskog mora

F
5.7.2007. u 14:55
0
0
SERDA: Okrugli sto o povezivanju u regionu Jadranskog mora
0
SERDA: Okrugli sto o povezivanju u regionu Jadranskog mora
U okviru projekta Evropske unije INTERREG IIIA - u kojem se realizuje program AdriaNET – Institucionalno povezivanje u regionu Jadranskog mora, 5. i 6. juna u prostorijama Sarajevske regionalne razvojne agencije bit će održan okrugli sto predstavnika Italije, Srbije i BiH, zemalja partnera u projektu.
Vodeći partner projekta AdriaNET je italijanska regija Rimini, a u njegovoj realizaciji učestvuju i italijanski grad Ricione, provincija Emilia Romagna, Privredna komora regije Rimini iz Italije, Privredna komora Beograda iz Srbije, grad Pula iz Hrvatske, grad Saranda iz Albanije i Sarajevska regionalna razvojna agencija (SERDA) iz BiH.

Također, projekt AdriaNET osim oblasti internacionalizacija malih i srednjih preduzeća i urbani kvalitet, obuhvata i oblasti: politike u vezi s mladima i jačanje tijela regionalnog razvoja.

U radu okruglog stola učestvuju predstavnici provincije Rimini Michela Montanari, Rossella Salvi, Giulia Righetti, predstavnik Privredne komore Rimini Elisa Ciabotti, Grada Riccione Dorian Stacchini, Privredne komore Beograda, Dinka Bulatović, predstavnici SERDA-e Ševkija Okerić i Dragiša Marek.

Očekuje se i učešće predstavnika ministarstava prometa i komunikacija i prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva, Privredne komore KS-a, Asocijacije poslodavaca FBiH, te Asocijacije arhitekata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: