{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Serbezovski traži otvaranje menze za 'ostale'

F
11.3.2010. u 14:03
0
15
Serbezovski traži otvaranje menze za 'ostale'
0
Serbezovski traži otvaranje menze za 'ostale'
Dom naroda Federalnog parlamenta odgodio je na današnjoj vanrednoj sjednici u Sarajevu izjašnjavanje o dopunama federalnog Zakona o igrama na sreću dok se predlagač, Federalna vlada, ne izjasni o nizu zatraženih delegetskih intervencija (amandmana) u tom tekstu.
Niz amandmana odnosi se uglavnom na delegatske zahtjeve da dio novca od prihoda lutrije bude odvajan za humanitarne organizacije i dobrotvorna društva.

Amandmanima se traži da dio ide i za unaprjeđenje životnih uvjeta invalida.

Delegat Muharem Serbezovski zahtijeva i da jedan procent bude odvajan u humanitarne svrhe za "ostale", kako se izrazio, misleći na pripadnike ostalih naroda u Federaciji kao kategoriju koja je tako definirana uz tri konstitutivna naroda.

"Otvorite menzu za 'ostale', pa ćemo vidjeti efekte", rekao je između ostalog ovaj delegat koji se nerijetko u Federalnom parlamentu zalaže za prava Roma.

Replicirao mu je Alija Begović riječima da su humanitarne organizacije i javne kuhinje otvorene i dostupne svima kojima je to potrebno bez obzira na njihove nacionalne ili bilo koje druge razlike.

Serbezovski je svoju inicijativu za podršku pripadnicima ostalih naroda u Federaciji pretočio u pismenu formu pa će Federalna vlada, kojoj će svi amandmani biti upućeni, razmotriti i taj njegov amandman.

"U skladu sa sloganom: 'I Lutrija BiH ima srce', neka i Vlada ima srca", kazao je ovaj delegat.

Sjednica je u toku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: