BiH
0

Septembar će donijeti još toplih dana

Sarajevo-x.com
Iako je kalendarski početak jeseni tek 23. septembra, niske temperature ukazuju na to da je jesen možda malo i poranila. Meteorolozi za sutra predviđaju kišovito i oblačno vrijeme, a jutarnja temperatura bi trebala iznositi samo 6 °C. O ostalim septembarskim danima i o vremenu koje nam nose razgovarali smo sa klimatologom Dženanom Zulumom.

"U narednom periodu očekuje se značajan pad temperatura, a količine padavina bit će veće iznad višegodišnjeg prosjeka. U odnosu na tople dane koji su iza nas, zahlađenje će biti osjetno. Međutim, ostatak mjeseca septembra obećava još nekoliko lijepih i sunčanih dana. Poslije ovog zahlađenja, temperature na termometru će se ponovo popeti i bit će malo više iznad višegodišnjeg prosjeka“, kazao je u razgovoru za naš portal klimatolog Dženan Zulum iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Prema prognozama stručnjaka, sutra nas očekuje oblačno vrijeme sa kišom, a temperature u Sarajevu će se kretati između 6 i 11 stepeni. Predviđanja su slična i do kraja sedmice.