{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šepić: Vladajuća koalicija apsolutno kontroliše izborni proces

19.9.2018. u 20:52
162
18
Šepić: Vladajuća koalicija apsolutno kontroliše izborni proces
162
Šepić: Vladajuća koalicija apsolutno kontroliše izborni proces
Kako se bliže izbori sve je više informacija o nepravilnostima u izbornom procesu, od krađe identiteta, o 250.000 građana koji su upisani u birački spisak a nemaju ličnu kartu, pa do apsolutnog nepovjerenja naroda u čitav izborni proces zbog političkog uticaja i manipulacija.
Nezavisni blok podsjetio je u saopćenju kako je u Parlamentu BiH od samog osnivanja predlagao zakonska rješenja koja su osiguravala veću transparentnost, zaštitu volje birača, skeniranje glasačkih listića i nadzor na glasačkim mjestima i nacionalni interes svih naroda i građana.

"Nažalost, ovaj prijedlog zakona zaustavila je vladajuća koalicija Bakira Izetbegovića, Fahrudina Radončića, Dragana Čovića i Dodikovog SNSD-a iz Republike Srpske", kažu iz Nezavisnosg bloka.

Kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Senad Šepić kazao je kako je u razgovoru sa predstavnicima međunarodnih organizacija koje se bave posmatranjem izbornog procesa, naročito OSCE-a i ODIHR-a, istakao nužnost veće prisutnosti međunarodnih posmatrača i njihov veći angažman.

"SDA, HDZ BiH, SBB i SNSD apsolutno kontrolišu izborni proces i oni su odbili naš zakon kojim bi se u kraj stalo njihovom daljnjem političkom monopolu na njihovom zamišljenom nedemokratskom teritoriju. Nakon izbora, okupit ćemo većinu koja će izglasati elektronsko glasanje i transparentan izborni proces, jer želimo da isključivo volja naroda i građana odredi rezultate izbora, a ne korumpirani službenici i poslužnici koji služe uskim vrhovima političkih stranaka. Samo pošten izborni proces u poštenoj državi, na tome ćemo insistirati i istrajati", poručio je Šepić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: