Ostaju pri svom stavu
338

Šepić: Nezavisni blok nije koalirao sa SDA, Eldin Vrače nije član naše stranke

Piše: M. N.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić kazao je kako ova stranka nije nikada zvanično razgovarala niti potpisala bilo kakav sporazum sa SDA, a da Eldin Vrače nije član njihove stranke.

Iako je Stranka demokratske akcije saopćila da su predstavnici ove dvije stranke, Asim Sarajlić i Eldin Vrače potpisali koalicioni sporazum o saradnji i zajedničkom djelovanjem u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, Šepić tvrdi da je zvanični stav Nezavisnog bloka da neće koalirati sa SDA.

"Poslanik Eldin Vrače nije član Nezavisnog bloka. On je iz Zenice, a mi smo u ZDK napravili liste skupa s još tri političke stranke - Prvom strankom, Hrvatskom strankom i Snagom centra čiji je Vrače predsjednik, i on je na takav način bio nosilac naše federalne liste i dobio je mandat. Ovo sada što je uradio je njegov lični cilj i ne predstavlja nikakvu politiku Nezavisnog bloka. Zloupotrijebio je naše povjerenje i političku korektnost. On ne može iznositi stavove stranke", kazao je Šepić za Klix.ba.

Poručio je kako ih svi pritisci, kupovanje poslanika i političko djelovanje bez časti još više učvršćuju u tome da s takvom političkom strankom i njenim rukovodstvom ne sarađuju na političkom nivou.

"Mislimo da se u BiH treba desiti promjena, drugačije vlade, drugačiji politički prioriteti. Ljudi koji na ovakav način za lične interese kupuju poslanike kako bi napravili parlamentarnu većinu, nisu politička stranka koja može biti partner Nezavisnom bloku. Odbacujemo to sve. Mi svoj politički stav nismo mijenjali. Pojedinci ovo rade iz ličnih interesa", kazao je Šepić.