BiH
95

Šepić: BiH treba nastaviti svoj put

FENA
Građani Ujedinjenog Kraljevstva su tijesnom većinom odlučili da napuste Evropsku uniju i to je prvi put od osnivanja da to jedna članica učini napisao je na svom Facebooku poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i šef Delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope Senad Šepić.

On navodi da je premijer David Cameron zbog toga podnio ostavku i "odgovorno se povukao, jer nije uspio okupiti ljude oko svoje ideje i onoga što je obećao građanima svoje zemlje".

"I tako to rade odgovorni ljudi i pravi lideri. BiH treba nastaviti svoj put, jer priključenje EU i ispunjavanje uvjeta na tom putu za našu zemlju i građane znače stabilnost, neophodne reforme, razvoj zemlje, zapošljavanje i izgradnju pravne države, što nam je svima u našoj zemlji neophodno", smatra Šepić.

Dodaje da takav okvir u okolnostima u kojima mi živimo može najbolje ponuditi EU i vjeruje "da ćemo znati zaštititi i izboriti se za naše interese, jer bi alternativa tome bila povratak na staro, a to su unutrašnje podjele, sukobi i etničke manipulacije koje smo mogli gledati u prošlosti, zbog kojih smo izgubili mnoge godine i koje ljudima u BiH nisu donijele bolji život niti bilo čega dobroga".