BiH
25

Šepić, Ahmetović, Sokolović i Mehmedović danas na sastanku sa vrhom SDA

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zastupnici Senad Šepić, Sadik Ahmetović, Salko Sokolović i Šemsudin Mehmedović koji su ranije najavili napuštanje Kluba SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, održat će danas sastanak sa rukovodstvom SDA.

U delegaciji koja će obaviti razgovor sa četiri zastupnika nalazi se zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Safet Softić.

SDA je na sjednici Kolegija stranaka formirala grupu koja će obaviti razgovore sa četiri zastupnika, a u kojoj se pored Osmanovića, Zvizdića i Softić nalazi i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Asim Sarajlić.

Kako smo ranije pisali, postojale su naznake da će Senad Šepić, Sadik Ahmetović, Salko Sokolović i Šemsudin Mehmedović iduće sedmice predati zahtjev za osnivanje novog kluba u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH ukoliko rukovodstvo SDA ne održi sastanak s njima.

Istupanjem četiri zastupnika iz Kluba SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH bila bi ugrožena parlamentarna većina na državnom nivou.