Zakonska obaveza
4

Senat UNSA donio Pravila studiranja i Pravilnik o bitnim elementima ugovora o studiranju

Klix.ba
Rektorat UNSA (Foto: N. G./Klix.ba)
Rektorat UNSA (Foto: N. G./Klix.ba)
Senat Univerziteta u Sarajevu donio je Pravila studiranja za prvi, drugi ciklus studija, integrirani, stručni i specijalistički studij na Univerzitetu u Sarajevu, kao i Pravilnik o bitnim elementima ugovora o studiranju za studente koji studiraju u skladu sa bolonjskim sistemom na fakultetima i akademijama UNSA.

Pravilima studiranja bliže se uređuju organizacija i izvođenje studija na prvom i drugom ciklusu, integriranom, stručnom i specijalističkom studiju kao i druga pitanja koja se odnose na upis i organizaciju studija, trajanje studija, oblike studija, postupak ispitivanja i ocjenjivanja, uvjete, postupak ekvivalencije i postupak provođenja završnog rada, isprave o studijima i druga relevantna pitanja od značaja.

Pravila studiranja dostupna su na web stranici Univerziteta u Sarajevu.

Pravilnikom o bitnim elementima ugovora o studiranju za studente koji studiraju u skladu sa bolonjskim sistemom na fakultetima i akademijama na UNSA utvrđuju se bitni elementi ugovora o studiranju koji se zaključuje između fakulteta i akademija UNSA i studenta za period trajanja ciklusa studija, te druga pitanja od značaja za reguliranje međusobnih prava i obaveza između studenta i fakulteta i akademija UNSA, u skladu sa normama i standardima kvaliteta propisanim od Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade.

Pravilnik o bitnim elementima ugovora o studiranju dostupan je na web stranici Univerziteta u Sarajevu.

Prijedlog Pravila studiranja za treći ciklus studija na UNSA bit će razmatran na sjednici Senata 26. decembra ove godine.

Donošenjem navedenih općih akata UNSA izvršena je još jedna od obaveza koje proizilaze iz Zakona o visokom obrazovanju Kantona Sarajevo.