Nema mjesta panici
568

Senaid Memić zamolio građane da ne dolaze u prostorije Općine Ilidža bez prijeke potrebe

I. Č.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić apelovao je na građane ove lokalne zajednice da se striktno pridržavaju mjera koje je donio Krizni štab Ministarstva zdravstva Federacije BiH, namijenjenih suzbijanju virusa korona.

"Nema mjesta panici", naglasio je načelnik Senaid Memić, dodavši da je jedna od preventivna mjera zabrana javnih okupljanja.

Zamolio je građane da bez prijeke potrebe ne dolaze u prostorije općine i mjesnih zajednica.

"Svako od nas treba da posmatra ne samo svoje zdravstveno stanje, nego stanje i onih oko sebe i da svi zajedno se učestvujemo u borbi protiv ove pandemije", dodao je načelnik Memić.

Apeluje se na građane da koriste telefone za informisanje o toku svojih predmeta, a službenici ove lokalne zajednice stoje im na raspolaganju.

Ponavili su kako je potrebno učestalo prati ruke toplom vodom i tečnim sapunom minimalno 20 sekundi i obavezno provoditi mjere respiratorne higijene.

"Ukoliko imate povišenu temperaturu, kašljete ili otežano dišete, a u posljednje vrijeme ste boravili u Kini, Italijii, Južnoj Koreji ili Iranu ili ste bili u bliskom kontaktu sa osobama koje su u posljednjih 14 dana došle iz ovih područja, telefonom se obratite Kantonalnom zavodu za javno zdravstvo, kako biste dobili daljnje instrukcije", saopćila je Općina Ilidža.