BiH
337

Senaid Memić uz pečenje i narodno kolo otvorio mjesnu zajednicu koja već radi

Piše: A. B.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić danas je u prisustvu općinskih radnika, kolega i mještana otvorio Mjesnu zajednicu Vreoca-Vrelo Bosne u ulici Blažujski drum. Objekat koji radi već nekoliko mjeseci otvoren je uz pečenje, narodno kolo i pjesme.

Do izborne šutnje u Bosni i Hercegovini, 2. oktobra je ostalo nešto manje od dva dana, što političkim opcijama i kandidatima ostavlja dovoljno vremena za propagiranje i predstavljanje izbornog programa koji će potencijale birače navesti da u subotu svoj glas daju upravo njima. Slično je danas bilo na području općine Ilidža.

Ovakav događaj ne bi bio diskutabilan da pomenuta Mjesna zajednica ne radi već nekoliko mjeseci, a da je objekat izgrađen prije nešto manje od godinu dana.

Svečanosti otvaranja objekta, osim načelnika Memića, prisustvovao je predsjedavajući Općinskog vijeća Ilidža Muhamed Omerović, nekoliko vijećnika Općinskog vijeća Ilidža, kao i predstavnici različitih sektora u Općini.

Osim svečanog presijecanja vrpce, Kulturno umjetničko društvo iz Butmira je narodnim igrama i pjesmama program učinilo zanimljivim.

Nakon otvorenja, za prisutne goste organizirana je zakuska, a prisustvovali su i predstavnici Regionalnog ureda Lige muslimanskog svijeta u Bosni i Hercegovini.