Uzdaju se u Centar za socijalni rad
5

FOTO / Senada i Nazif nemaju novca da plate liječenje sina Danisa

Piše: D. Brkić
Senada Alimanović s djecom (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Senada Alimanović s djecom (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Šestomjesečni Danis Mujić, sin Nazifa Mujića, najboljeg glumca 63. filmskog festivala u Berlinu, vraćen je kući nakon što je nekoliko dana proveo na Klinici za pedijatriju UKC Tuzla. Nakon ukazane pomoći, Senada i Nazif su sina Danisa vratili kući, ali je ostalo neriješeno pitanje zdravstvene zaštite njih i njihove djece.

"Danis je dobro. Sinoć smo ga vratili kući, a najiskrenije ću se zahvaliti ljekarima UKC Tuzla na brizi i pomoći. Mislim da su troškovi liječenja 580 KM i da će taj iznos izmiriti Centar za socijalni rad Općine Lukavac", izjavio je za Klix.ba Nazif.

Njegov se život, kako kaže, vraća u normalu. Glavna briga su mu djeca.

"Jasmin Imamović, načelnik Općine Tuzla, obećao mi je zaposlenje. Rekli su mi kako će obećanje biti realizovano u maju. Ali, šta ću ja do maja? Šta ću jesti? Ni sam ne znam", kazao je dobitnik Srebrenog medvjeda.

Za Nazifa i njegovu porodicu, poslije povratka iz Berlina, organizovani su razni prijemi. Nazif još jednom ponavlja kako je film "Epizoda u životu berača željeza" rađen po istinitoj priči.

Nazif i Senada (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nazif i Senada (Foto: Arhiv/Klix.ba)
"Najteže mi pada što moja djeca nemaju zdravstveno osiguranje. Zbog toga mi je više od ičeg stalo da bilo šta radim kako bi oni, u slučaju bolesti, imali ovjerenu zdravstvenu knjižicu. Očekujem da se data obećanja ispune i da mojoj porodici bude bolje", kaže na kraju razgovora za Klix.ba laureat Berlinalea, koji sa suprugom Senadom osim Danisa ima kćerke Sandru i Šemsu.

U UKC Tuzla navode kako se tokom godine ljekarima obrati veliki broj pacijenata koji nemaju riješeno pitanje zdravstvenog osiguranja, a Tuzlanski kanton snosi troškove njihovog liječenja.