BiH
0

Senad Šepić dobitnik počasnog priznanja "Altruist godine"

FENA
Senad Šepić
Senad Šepić
Zamjenik ministra civilnih poslova BiH Senad Šepić sastao se s predstavnicima NVO altruista "Svjetlo", koji su mu uručili počasno priznanje "Altruist godine", za poduhvate koji su vratili dostojanstvo osobama s umanjenim sposobnostima.

U saopćenju iz Šepićevog kabineta navodi se da se on susreo i s najboljim volonterima izabranim u okviru projekta "BH volonterski poduhvat 2009".

Taj izbor već je postao prepoznatljiv, a zainteresiranost postoji na prostoru čitave BiH.

Šepić je istaknuo da Ministarstvo civilnih poslova BiH podržava takve projekte, a naročito priznanje odaje značaju volonterskog rada koji doprinosi društvenoj koheziji i stvaranju dobrog u društvu.

"NVO altruista "Svjetlo" svojim radom i angažmanom promovira volonterizam, velika su podrška rješavanju problema osoba s umanjenim sposobnostima, a za cilj imaju socijalnu uključenost tih osoba u društvo, te našu saradnju planiramo i nastaviti", izjavio je Šepić.

Susretu sa zamjenikom ministra Senadom Šepićem, osim izvršnog direktora NVO "Svjetlo" Harisa Čauševića, prisustovali su Murisa Marić, iz UG "Don" iz Prijedora, Ema Džihić i Jovana Panić - Udruženje studenata "BoHeMSA", Emir Mališević - NVO "Svjetlo", Adis Muhibić i Zuhra Omerović iz Konjica, Dragana Manjak i Milenko Vujinović - Udruženje "Sunce" s Pala, te Tanja Milinković - Udruženje žena s invaliditetom "Impuls" iz Bijeljine.