BiH
77

Senad Begić otpušten iz bolnice, Krajišniku koji se pokušao zapaliti još niko ne pomaže

Piše: A. B.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nakon što se u centru Cazina odlučio na očajnički potez i pokušao se zapaliti, ratni vojni invalid Senad Begić jučer je otpušten iz Kantonalne bolnice dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću.

Informaciju je za portal Klix.ba potvrdila dežurna doktorica iz bolnice, kazavši da je Begić uprkos opekotinama koje je zadobio, jučer otpušten na kućno liječenje. Tokom 15 dana boravka u bolnici, o njemu se brinuo dr. Malagić.

Njegov komšija iz naselja Polje u Cazinu, koji nosi isto ime i prezime kao unesrećeni borac, kazao nam je da je jučer vidio Begića, te da su kratko razgovarali.

"On se već danas osjeća bolje, ali postoje rane koje ne mogu zacijeliti i niko ne može izliječiti. Posjećuju ga samo prijatelji i rodbina, niko drugi ne dolazi", kaže nam Senad Begić.

Prema njegovim riječima, situacija se od prije 15 dana ništa nije promijenila. Lokalne vlasti Begića još uvijek nisu posjetile i ponudile mu pomoć, a neimaština i nepravda natjerale su ga na pokušaj samoubistva 26. februara ispred zgrade Općine u Cazinu.

"Ne vjerujem da će se taj spor ikada riješiti. Ovdje u selu čak postoje ljudi koji ga ismijavaju zbog sudskog spora koji vodi već dugo godina, ali sam siguran da on neće odustati. Sačekat ćemo njegov sljedeći potez", zaključio je naš sagovornik.

Podsjećamo, ratni vojni invalid Senad Begić pokušao se zapaliti u februaru ispred zgrade Općine Cazin, nakon sudskog spora koji već 15 godina vodi sa svojim bratom. Prije ovoga čina, Begić je četiri dana štrajkovao glađu, čime je iskazivao protest zbog sporosti tamošnjeg sudskog procesa o imovinsko-pravnim odnosima.