Kritizirao Trojku
558

Semir Efendić: Kanton Sarajevo ne funkcioniše, teško je utvrditi u kojoj oblasti je stanje gore

G. M.
Semir Efendić (Foto: I. Š./Klix.ba)
Semir Efendić (Foto: I. Š./Klix.ba)
Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo i predsjednik Stranke za BiH žestoko je kritizirao vlasti u Kantonu Sarajevo. Konkretan povod bila je činjenica da su brojne površine na području ove općine nepokošene.

Efendić je podsjetio da je za košenje trave i održavanje zelenih površina zaduženo kantonalno preduzeće Park.

No, potom je naveo da Kanton Sarajevo "već odavno ne funkcioniše skoro ni u jednoj oblasti života ili funkcioniše jedva", od javnog prijevoza, primarne zdravstvene zaštite, javne higijene, obrazovanja, sigurnosti...

"Teško je utvrditi u kojoj oblasti je stanje gore. Kantonom trenutno upravlja vlada neke trojke koja je u početku bila šestorka i obećavala kule i gradove. Ista ta trojka i njihovi vijećnici na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Novi Grad oborila je izvještaj J.P. Lokoma koji kao preduzeće svoj posao radi odgovorno i adekvatno", naveo je Efendić.

Dodao je da je "srušen i uništen čitav sistem Kantona Sarajevo kada su neodgovorni zastupnici iz Skupštine počeli da se petljaju u sve procese unutar preduzeća umjesto da se bave donošenjem zakona, a stranke koje su ih tamo poslale o tome nisu vodile računa".

"Sva pamet je u tome da svi rade svoj posao, ali ogroman problem je kada oni koji su odgovorni i koji se na sve načine bore da budu na odgovornim pozicijama uopće ne znaju šta im je posao. Posljedice toga nažalost trpimo svi", zaključio je Efendić.