{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Semir Efendić i zvanično preuzeo dužnost načelnika Općine Novi Grad

12.11.2012. u 15:30
381
24
Semir Efendić i zvanično preuzeo dužnost načelnika Općine Novi Grad
381
Semir Efendić i zvanično preuzeo dužnost načelnika Općine Novi Grad
Nakon što je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine potvrdila izborne rezultate na lokalnim izborima u sarajevskoj Općini Novi Grad novoizabrani načelnik Semir Efendić, kandidat SDA, danas je i zvanično preuzeo dužnost od dosadašnjeg SDP-ovog v.d. načelnika Anera Šumana.
"Pred nama je veliki posao. Uvjeren sam da ću, zajedno sa Općinskim vijećem, opravdati ukazano nam povjerenje građana. Proteklih nekoliko sedmica osjetio sam neku vrstu pozitivne energije kod građana koji očekuju promjene i bolji život u Novom Gradu", kazao je Efendić.

On je dodao kako predstoji najprije posao usvajanja budžeta za iduću godinu, kao prvi zadatak općinske administracije.

"Upravo će taj budžet u konkretnom smislu odražavati ne samo političku volju građana, nego i sve one naše ideje koje su probudile svijest stanovnika Novog Grada I usmerili ih ka pozitivnim promjenama, ali i pokretanje konkretnih projekata za dobrobit svih građana Novog Grada", dodao je Efendić.

"Nezaposlenost, općinska infrastruktura,nedovoljno razvijena privreda, mnoštvo nelegaliziranih objekata, rasipanje energije, samo su neki od velikih problema koji su nam ostavljeni u amanet, a koji su u samom vrhu naših prioriteta. Svakako da će nam za njihovo rješavanje biti potrebna podrška građana, tako da ovim putem molim sve stanovnike Novog Grada da pozitivnu energiju koju pokazuju ovih dana zajedno usmjerimo ka stvaranju svih bitnih pretpostavki za kvalitetniji, sigurniji i zdraviji život u našem Novom Gradu", istakao je načelnik Općine Novi Grad povodom preuzimanja dužnosti općinskog načelnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: