Sudija nije dozvolio snimanje
4

VIDEO / Semir Cerić Koke: Život mi je otišao dođavola

Sarajevo-x.com
Zijad Turković u sudnici (Foto: Sud BiH)
Zijad Turković u sudnici (Foto: Sud BiH)
Sudija Izo Tankić nije dozvolio snimanje današnjeg suđenja u slučaju Zijad Turković i drugi, na kojem je svjedočio i folk pjevač Semir Cerić Koke.

Tako će čitatelji našeg portala imati priliku vidjeti samo deset minuta sa početka suđenja.

Tankić je svoju odluku obrazložio riječima: "Mediji iz snimka, koji je do sada bio uredno dostavljan, izvlače dijelove koji nemaju smisla".

Cerić je tokom svog svjedočenja rekao da je Turković ugledan građanin ove zemlje, divna osoba s kojom je blizak i da naprosto ne može vjerovati da se Turković nalazi na optuženičkoj klupi.

Cerić je obrazložio zašto je Turkoviću poslao poruku sa svadbe Elvisa Keljmendija. On je rekao da se Turković prije vjenčanja pomirio sa Elvisom i da je želio doći na svadbu, ali su odnosi s njegovim ocem Naserom još uvijek bili loši.

Cerić je zato poslao poruku Turkoviću da je na svadbu došao i Naser Keljmendi. Turković je ranije priznao da je namjeravao ubiti Nasera Keljmendija na svadbi u Radon Plazi.

Folk pjevač se požalio i da mu je život otišao dođavola, jer pjeva na nekoliko mjesta, a kretanje mu se svelo na relaciju stan-radnja-stan.

Osim Koketa, danas su svjedočili i Mustafa Sejdović, Muamer Turković, Davorin Semenik i vještakinja Karima Prašljević.