{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Seminar o reformi javne uprave u oblasti institucionalnih komunikacija

F
26.6.2007. u 16:15
0
0
Seminar o reformi javne uprave u oblasti institucionalnih komunikacija
0
Seminar o reformi javne uprave u oblasti institucionalnih komunikacija
U organizaciji Ureda koordinatora za reformu javne uprave BiH danas je u Sarajevu održan seminar o početku realiziranja Akcionog plana (AP 1) za reformu javne uprave u oblasti institucionalnih komunikacija.
Kako je Feni kazala stručna savjetnica za reformu javne uprave - oblast institucionalne komunikacije Jasenka Perović, reforma administracije u BiH je u vrhu prioriteta koje je neophodno realizirati u procesu integriranja u Evropsku uniju.

Prema njenim riječima, cilj reforme javne uprave u oblasti institucionalnih komunikacija jeste jačanje kapaciteta za odnose s javnošću u javnim institucijama, a što podrazumijeva jačanje povjerenja građana u rad organa vlasti, te utjecaj javnosti na donošenje odluka u javnoj upravi.

Strategijom reforme javne uprave u oblasti institucionalnih komunikacija predviđeno je da do kraja 2010. godine ministarstva na svim nivoima imaju najmanje jednog službenika za odnose s javnošću.

Sudionici spomenutog seminara bili su službenici ureda za odnose s javnošću Vijeća ministara BiH, entitetskih vlada i Brčko Distrikta, te predstavnici Ureda koordinatora za reformu javne uprave BiH, Delegacije Evropske komisije u BiH i Programa tehničke pomoći (PARCO).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: