{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Seminar o efikasnom izvještavanju o revizorskim nalazima

F
22.3.2009. u 13:31
0
0
Seminar o efikasnom izvještavanju o revizorskim nalazima
0
Seminar o efikasnom izvještavanju o revizorskim nalazima
"Efikasno izvještavanje o revizorskim nalazima" tema je seminara koji će biti održan sutra u Sarajevu u organizaciji Projekta Agencije američke vlade za međunarodni razvoj (USAID) Partnerstvo za unapređenje ekonomskih reformi (PARE).
Seminar će okupiti predstavnike medija koji prate rad parlamenata i predstavnike parlamentarnih odbora za reviziju te civilnih društava s ciljem da se pažnja javnosti skrene na značaj efikasnog izvještavanja o revizorskim nalazima.

Cilj kvalitetnog izvještavanja o revizorskim izvještajima, kako smatraju u USAID-u, jeste efikasnije finansijsko upravljanje javnim sredstvima.

U okviru nastavka ranije uspostavljene saradnje s uredima za reviziju u Bosni i Hercegovini, PARE namjerava izraditi efikasan komunikacioni akcioni plan radi povećanja svijesti o revizorskim izvještajima i nalazima, a zaključci sa seminara, također, treba da doprinesu izradi tog plana.

Tokom seminara, kako je najavljeno iz USAID-a, bit će istraženi načini koji bi medijima i ostalim interesnim grupama pomogli da jasnije razumiju i prate revizorske izvještaje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: