{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Seminar "EU socijalna zaštita i proces socijalne inkluzije"

F
2.6.2009. u 08:21
0
0
Seminar "EU socijalna zaštita i proces socijalne inkluzije"
0
Seminar "EU socijalna zaštita i proces socijalne inkluzije"
Šef Delegacije Evropske komisije u BiH Dimitris Kourkoulas zajedno sa direktoricom Direkcije za ekonomsko planiranje pri Vijeću ministara BiH Ljerkom Marić otvorit će danas u Sarajevu seminar "EU socijalna zaštita i proces socijalne inkluzije".
Cilj seminara je obavijestiti državne službenike iz javne uprave, predstavnike državnih i lokalnih vlasti, institucija i službi koje se bave socijalnom zaštitom kao i predstavnike nevladinih organizacija o socijalnoj zaštiti i procesu socijalne inkluzije.

Svaka zemlja koja je potencijalni kandidat za članstvo u Evropskoj uniji, mora uskladiti svoje zakonodavstvo sa zakonima i standardima Evropske unije, sadržanim u Acquis Communautaire, posebno u oblasti koja se tiče socijalne politike -zakon o radu, zdravstvena zaštita i sigurnost na radu, jednak tretman i jednake mogućnosti zaposlenja i socijalne sigurnosti za žene i muškarce.

Seminar organizuje TAIEX pri Generalnoj direkciji za proširenje unutar Evropske komisije (Instrument za tehničku (savjetodavnu) podršku i razmjenu informacija, kojeg Generalna Direkcija za proširenje unutar Evropske komisije koristi kako bi pomogla zemljama u usklađivanju, usvajanju i primjeni zakona Evropske unije), Generalna direkcija za zaposlenje, socijalnu zaštitu i jednake omogućnosti i Direkcija za ekonomsko planiranje pri Vijeću ministara BiH.

Seminar će okupiti predstavnike vlasti, uključujući resorna ministarstva zdravstva i socijalne zaštite, rada i socijalne zaštite kao i predstavnike instituta za javno zdravstvo i zaštitu na radu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: