BiH
0

Semiha Borovac primila McElhaneya

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac primila je danas u oproštajnu posjetu ambasadora SAD-a u BiH Douglasa McElhaneya.

Borovac je zahvalila američkom ambasadoru za sve što je za svog mandata uradio za BiH, posebno za njegove mudre i odlučne poteze i istrajnu principijelnost, što je, kazala je, odlika američke administracije, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.

„Sve što se prelama na državnom nivou direktno se održava na grad Sarajevo, što je i normalno budući da je on glavni grad, a vaša podrška nam je u mnogim slučajevima bila od velike koristi.“, istakla je gradonačelnica, zamolivši ambasadora da nastavi podržavati Sarajevo kao multikulturni grad "jer samo u takvom gradu svi mogu biti sretni".

McElhaney je kazao da će Sarajevo ostati u srcima svih Amerikanaca, ali i Evropljana.

„Izvrsno je danas vidjeti šta je sve pozitivno urađeno, posebno u posljednje tri godine. Malo je gradova u Americi koji tako dobru uslugu daju svojim građanima kao što to daje Grad Sarajevo“, istaknuo je McElhaney, izražavajući žaljenje što se nalazi na samom kraju mandata i što odlazi iz Sarajeva.

"Da imam još vremena, radio bih na povezivanju grada Sarajeva i istočnog Sarajeva", dodao je.

On je zahvalio Gradu i građanima Sarajeva te gradonačelnici Borovac za sve što su učinili za Ambasadu SAD-a u BiH. Upisao se u Knjigu utisaka Grada Sarajeva riječima da će mu ovaj grad ostati u najljepšem sjećanju kao idealno mjesto različitosti.