{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Semiha Borovac na međunarodnoj konferenciji u Krakovu

F
14.9.2007. u 14:35
0
0
Semiha Borovac na međunarodnoj konferenciji u Krakovu
0
Semiha Borovac na međunarodnoj konferenciji u Krakovu
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac u petak sudjeluje u radu 7. međunarodne konferencije, u okviru ciklusa "Uloga Katoličke crkve u procesu evropskih integracija“, na poziv Papske teološke akademije u Krakovu.
Konferencija se održava 14. i 15. septembra u poljskom gradu Krakovu pod motom "Od sporazuma u Rimu do ustavnog sporazuma“, saopćeno je iz Gradske uprave.

Konferencija se održava u četiri panela, a gradonačelnica Borovac izlagat će u okviru četvrtog panela "Pogled u budućnost: godina 2020. Koji model razvoja i sigurnosti je prikladan za EU“.

Gradonačelnica će u svojoj prezentaciji ukazati na multikulturalnost života i saradnju različitih religija u Sarajevu.

Od 2000. godine ujesen svake godine Krakov postaje centar evropske debate te okuplja poznate političare, demokratske lidere i aktiviste, akademske stručnjake, crkvene autoritete, poslovne rukovodioce i medije iz cijelog svijeta.

Ova konferencija tiče se međunarodnog dijaloga o crkvi, Evropi i politici. Mitropolit Krakova Stanislav Dziwisz u četvrtak uvečer je upriličio prijem dobrodošlice za gradonačelnicu Borovac kojem je prisustvovao i ambasador Poljske u BiH Andrzej Tyskiewicz.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: