{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Selvedin Šatorović izabran za predsjednika Saveza samostalnih sindikata BiH

Piše: E. M./Klix.ba
21.10.2018. u 12:37
327
24
Selvedin Šatorović izabran za predsjednika Saveza samostalnih sindikata BiH
327
Selvedin Šatorović je jednoglasno izabran za predsjednika Saveza samostalnih sindikata BiH na današnjem vanrednom kongresu u Zenici. Za Šatorovića su glasali svi prisutni delegati.
Današnjem kongresu prisustovao je 71 od 100 delegata, a Šatorović je kao jedini kandidat za predsjednika Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine naslijedio Ismeta Bajramovića.

Kongres koji je prekinut u februaru nastavljen je tek danas, a predsjednik Verifikacione komisije Mirnes Isaković je kazao da su se mjesecima sticali uslovi za nastavak kongresa, dok je Bajramović kazao da je politika umuješala prste u zbog čega se čekao kraj izbora.

Šatorovićev protukandidat iz februara Redžo Kurić danas nije ni došao u Zenicu jer nije kandidat za funkciju predsjednika.

"Najveći problem nam je bila politika koja se upetljala u Sindikat, a čekali smo kraj Općih izbora kako bismo nastavili kongres", kazao je Bajramović.

Dodao je kako su Predsjedništvo i Glavni odbor Saveza samostalnih sindikata BiH u petak donijeli odluku o održavanju vanrednog kongresa, te da su pozvani predstavnici svih granskih sindikata.

Odmah na početku izabrane su komisije SSS BiH pa su tako u verifikacionu komisiju izabrani: Mirnes Isaković, Avdo Mulaosmanović i Ibrahim Muharemović. U kandidacionu komisiju su izabrani: Muhamed Mahmutović, Pero Obad i Zuhdija Kapetanović, dok su u izbornu komisiju imenovani: Franjo Rener, Zehra Hadžić i Mensur Hodžić.

Fikret Alić je izabran za predsjednika Skupštine Saveza samostalnih sindikata BiH, a za njegove zamjenike izabrane su Maja Radić i Aida Čengić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: