{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Selmo Cikotić: 'Vojnici iz BiH su bezbjedni'

S
11.5.2009. u 16:47
0
0
Selmo Cikotić: 'Vojnici iz BiH su bezbjedni'
0
Selmo Cikotić: 'Vojnici iz BiH su bezbjedni'
Ministar odbrane BiH Selmo Cikotić izjavio je Srni da je devet pripadnika Oružanih snaga BiH, koji trenutno učestvuju u vojnoj vježbi NATO "Kooperativ lanser" u Gruziji, dobro i da su bezbjedni, te da učestvuju u aktivnostima vježbe koja se odnosi na pružanju pomoći u prirodnim katastrofama.
Pripadnici Oružanih snaga BiH u Gruziji će boraviti do 20. maja, do kada je planirana vježba "Kooperativ lanser".

Za drugu vojnu vježbu u Gruziji "Kooperativ longbov", koja se održava od 19. maja do 2. juna, predviđeno je učešće osam pripadnika Oružanih snaga BiH.

Već treću godinu BiH u skladu sa Individualnim partnerskom planom učestvuje u vježbama "Kooperativ lanser" i "Kooperativ longbov".

U okviru ovogodišnjih vježbi u Gruziji, BiH učestvovuje sa osam oficira, dva podoficira i sedam vojnika.

Ove vježbe se odnose na operacije odgovora na krize i ulogu oružanih snaga u pružanju pomoći civilnim organima u njihovom upravljanju.

Dio procesa saradnje BiH sa NATO predstavlja i program Individualni partnerski plan, čija je svrha podizanje nivoa interoperabilnosti članica Partnerstva za mir, te prihvatanje NATO standarda u različitim oblicima saradnje.

U tom smislu svake godine države članice biraju niz aktivnosti iz Evroatlantskog partnerskog radnog programa, koji je jedna vrsta kataloga od preko 1 500 različitih događaja.

BiH je za 2009. godinu izabrala 131 aktivnost i 183 događaja, od čega je Ministarstvo odbrane obavezno realizovati 34, a Oružane snage BiH 126 događaja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: