BiH
1.4k

Selma Sejdinović i Mesud Selimović najbolji sportisti Tuzlanskog kantona u 2014. godini

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Džudistkinja Selma Sejdinović, članica DŽK Lukavac, i kick-bokser Mesud Selimović, član KBV Flek Tom Cat iz Tuzle, proglašeni su za najbolje sportiste Tuzlanskog kantona 2014. godini.

Manifestacija, 21. po redu, održana je večeras u BKC-u Tuzla sa dva mjeseca zakašnjenja zbog problema sa finansiranjem, a održana je ponajviše zahvaljujući upornosti i entuzijazmu zaposlenih u Sportskom savezu TK.

Ipak, valja konstatovati kako je iza sportista Tuzlanskog kantona još jedna siromašna godina, a kao opravdavajuća okolnost može se uzeti činjenica da se za sport u najmnogoljudnijem kantonu F BiH izdvajaju minorna sredstva.

Ocjenjivački žiri je za najuspješnijeg seniora proglasio Semira Delića iz KBV Flek Tom Cat, najuspješnjiji junior je Enid Numanović iz KBS Banovići, a kadet Hamza Čajić iz KBS Orka Lukavac.

Najuspješniji trener je Ismet Kavgić iz KBV Flek Tom Cat, najuspješnija ekipa je Kuglaški klub Sloboda.

Najuspješnija sportiskinja u invalidnoj konkurenciji je Hata Bajrić, sportista Ermin Jusufović, klub Sinovi Bosne iz Lukavca, a trener Ejub Mehmedović. Specijalno priznanje je uručeno košarkašici Melisi Brčaninović, Borisu Kasumoviću i Irmeli Peranović.