{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Selaković i Dodik o jačanju saradnje Srbije i Republike Srpske

A
10.4.2014. u 20:33
0
78
Selaković i Dodik o jačanju saradnje Srbije i Republike Srpske
0
Selaković i Dodik o jačanju saradnje Srbije i Republike Srpske
Foto: SRNA
Ministar pravde i državne uprave Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Banjoj Luci s predsjednikom entiteta BiH Republike Srpske Miloradom Dodikom sa kojim je razgovarao o dosadašnjoj saradnji Srbije i Republike Srpske, kao i o mogućnostima njenog daljeg unapređenja.
Selaković je na sastanku ukazao da Srbiju odmah nakon konstituisanja nove Vlade, čekaju velike i bolne reforme, za koje je bila potrebna puna podrška građana Srbije, prenosi se iz Ministarstva pravde i drževne uprave Srbije.

Predsjednik RS-a Milorad Dodik se saglasio da za "temeljne promjene koje moraju biti sprovedene, neophodna podrška većine, kao i da sudbina reformatora jeste da učini poteze, koji u sadašnjosti jesu bolni, ali koji će doneti dobro kroz budućnost".

"Selaković i Dodik su se usaglasili da zajedničke sjednice vlada Srbije i Republike Srpske moraju da budu još efikasnije i da postoji spremnost sa obje strane da se mnoga pitanja zajednički urede i integrišu, od zakonodavstva do zajedničkog nastupa na tržištu", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima.

Srbijanski ministar pravde Selaković je dodao da ta saradnja može posebno da bude vidljiva u pravosuđu, jer, kako se navodi, mnogi zakoni koje imaju Srbija i Republika Srpska mogu da budu usaglašeni.

Takođe, Selaković je naveo da u Srbiji od 1. septembra počinju da rade javni bilježnici, koji u Republici Srpskoj postoje već nekoliko godina, te da će razmjena iskustva iz ove oblasti biti od velikog značaja. On je naveo da će, Komora javnih bilježnika u Srbiji, koja treba da bude uskoro formirana, biti u bliskoj saradnji sa onom iz Republike Srpske, kao i da će to donijeti koristi unapređenju ove pravosudne profesije u Srbiji.

Nakon dvojnog sastanka sa predsjednikom Dodikom, Selaković je prisustvovao i prijemu kod predsjednika Republike Srpske, koji je organizovan povodom održavanja godišnje Plenarne sjednice Komisije za evropska pitanja Međunarodne unije notara u Banjoj Luci.

Kako je najavljeno, Selaković će se sastati i sa ministricom pravde Republike Srpske Goranom Zlatković i ministarkom uprave i lokalne samouprave Lejlom Rešić.

Ministar pravde i državne uprave sutra će učestvovati na godišnjoj Plenarnoj sjednici Komisije za evropska pitanja Međunarodne unije notara, koja se održava od 11. do 12. aprila u Banjoj Luci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: