Potiče iz maja 1992.
0

Sekundarna masovna grobnica u Modriči

SRNA
Modriča
Modriča
Kod novog mosta na rijeci Bosni u Modriči pronađena je sekundarna masovna grobnica sa dijelovima ljudskih skeleta, izjavio je Srni tužilac Okružnog tužilaštva u Doboju Slavko Krulj.

Krulj je rekao da su od pronađenih dijelova ljudskih skeleta kompletirana dva skeleta, a da je treći nepotpun.

"Od pronađenih dijelova ljudskih skeleta kompletirana su dva skeleta, a treći je nepotpun, jer su skeleti potrgani, a kosti su značajno oštećene i  polomljene, te izmiješane sa životinjskim kostima i raznim otpadnim materijalima", rekao je Krulj.

On je naveo da su grobnicu juče pronašli članovi Instituta za traženje nestalih lica BiH iz Republike Srpske tokom pretraživanja terena na ovom lokalitetu.

Krulj je istakao da su na ovom terenu pronađeni i ostaci ljudske odjeće, vojnički torba i dva vojnička šljema, za koje se trenutno ne može utvrditi kome su pripadali.

On je podsjetio da ova masovna grobnica "potiče iz maja 1992. godine, kada su na ovom području vođene borbe za terensku prevlast".  

Prema njegovim riječima, svi skeletni ostaci i ostali predmeti, poslije obrade na terenu, biće prevezeni u Banjaluku na dalju sudsko-kriminalističku obradu i medicinsku analizu.
Pretraživanje terena obavljaće se i narednih dana sve dok se budu pronalazili i najmanji ostaci dijelova ljudskih kostiju, dodao je Krulj.