{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šeks u ime Sabora osudio objavu karikatura poslanika Muhameda u "Nacionalu"

F
8.2.2006. u 12:09
0
0
Šeks u ime Sabora osudio objavu karikatura poslanika Muhameda u "Nacionalu"
0
Šeks u ime Sabora osudio objavu karikatura poslanika Muhameda u "Nacionalu"
Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks danas je, u ime Sabora, izrazio osudu i žaljenje zbog činjenice da je sedmičnik "Nacional" objavio karikature poslanika Muhameda, jer je, kako je rekao, riječ o nerazumnom činu kojim se vrijeđaju vjerski i nacionalni osjećaji muslimana.
"Kao što su to učinili Vlada i Predsjednik Republike, u ime Hrvatskog sabora izražavam žaljenje, osudu i prijekor te izvinjenje zbog toga nerazumnoga čina kojim se vrijeđaju vjerski i nacionalni osjećaji muslimana, karikaturama kojima se poslanik Muhamed prikazuje kao zločinački terorist i s time identifikuje cijela islamska religija", poručio je Šeks na početku saborskog zasjedanja.

Sabor, istaknuo je, treba prihvatiti stav da se pod "firmom" medijskih sloboda ne smije poigravati s vjerskim osjećajima koji mogu izazvati teže međunacionalne i međuvjerske posljedice.

"Pozivamo sve da ne prihvate takve nerazumne karikature i izjednačavanje poslanika Muhameda, kao jedne od vjerskih svetinja, s terorizmom, te ne prihvate agresivno nasilje kao odgovor na takve vrijeđajuće vrijednosne sudove", zaključio je Šeks.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: