{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lipovača pokazao zavidno znanje o životu Muhameda a. s. i ulasku u džennet

26.3.2014. u 09:00
194
208
Lipovača pokazao zavidno znanje o životu Muhameda a. s. i ulasku u džennet
194
 
U Bihaću je nedavno održana manifestacija u čast poslaniku Muhamedu a. s. sa bogatim kulturnim i vjerskim sadržajima.
Ono što je jučer privuklo pažnju korisnika društvenih mreža je snimak izjave koju je tim povodom dao nedavno smijenjeni premijer Unsko-sanskog kantona Hamdija Lipovača.

Lipovača je u razgovoru za Televiziju Unsko-sanskog kantona pokazao zavidno znanje o životu Božijeg poslanika, ali i o samom islamu.

Na Facebook stranici "Bošnjaci" su ga čak počastili titulom šejh.

"Nekoliko poruka šejha Hamdije Lipovače", stoji uz video.

"Muhamed a. s. je čovjek kojeg je Allah dž. š. odabrao da nam putem njega pošalje Kur'an i da kaže da nam je on pravi uzor, što i piše u Kur'anu. Ono što bi trebalo je da naši ljudi, a naročito djeca više uče o Muhamedu a. s.", kazao je Lipovača.

Krajiški premijer, inače član Socijaldemokratske partije (SDP), je također rekao i to da življenje na način kako je to činio Muhamed a. s. ljude vodi u džennet."Iako niko ne može postići taj nivo perfekcije u smislu ovodunjalučkog života i ljubavi prema Allahu, kako je to Muhamed mogao, ipak će biti bliži Allahu i Kur'anu ukoliko slijedi Poslanika. Ne zaboravimo da će upravo Muhammed a. s. za svoj ummet moliti, kao što će drugi za svoj i uvoditi grupe u džennet. Nije dovoljno samo moliti Boga, nego i raditi. Važno je da shvatimo da smo na ovom svijetu prolazni i da radimo što više poučeni Muhamedovim životom i tako budemo dio te grupe koju će Muhamed uvesti u džennet", zaključio je Lipovača.

Premijer USK je inače poznat kao čovjek koji je blisko sarađivao sa vjerskim zajednicama, a i kao načelnik općine Bihać i premijer USK više puta je "odriješio kesu" za vjerske objekte i vjerske zajednice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: