{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sejfudin Tokić podržao kandidaturu Ćamila Durakovića za predsjednika RS-a

Klix.ba
20.4.2018. u 13:16
377
19
Sejfudin Tokić podržao kandidaturu Ćamila Durakovića za predsjednika RS-a
377
Sejfudin Tokić podržao kandidaturu Ćamila Durakovića za predsjednika RS-a
Nakon razgovora predstavnika Bošnjačkog pokreta i Pokreta "Odgovor" u Sarajevu, Sejfudin Tokić je i zvanično podržao kandidaturu Ćamila Durakovića za predsjednika RS-a.
"Došlo je vrijeme da Bošnjaci nakon genocida i agresije za svog predsjednika manjeg bh. entiteta imaju čovjeka koji nije samo formalno prijavljen nego živi s porodicom u ovom dijelu BiH i nosi sve terete življenja bošnjačkog naroda u ovom entitetu", poručio je Tokić.

Sejfudin Tokić je na posljednjim izborima bio protivkandidat Ramizu Salkiću za ovu funkciju te je tada kao nezavisni kandidat ostvario preko 11 hiljada glasova.

Duraković i Tokić su naglasili potrebu daljih pregovora o zajedničkoj probosanskoj listi za Narodnu skupštinu RS, te su naglasili da će se i u tom procesu držati prinicipa i vrijednosti zaštite interesa povratnika.

"Jako je važno da imam podršku ljudi koji državu stavljaju ispred svog ličnog i političkog interesa. Organizacije, političke stranke i pojedinci su mi izrazili podršku, te je sada vrijeme da se okupimo. Prevaziđimo podjele, uradimo dobru stvar za povratnike i ljude koji žive na području entiteta RS. Oni koji nas žele podijeliti, oni koji žele iskoristiti naš narod za svoje lične interese, oni koji se politikom bave kroz podmukle podvale i unošenjem nemira u zajednicu - oni će se na kraju umoriti, mi se umoriti nećemo, mi odustati nećemo. Poručujem našem narodu u domovini i iseljeništvu: Doći ćemo do slobode!", kazao je Ćamil Duraković, zahvalivši se Tokiću i Bošnjačkom pokretu na podršci kandidaturi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: