Optužen za korupciju
5

Šefu Službe za zajedničke poslove BiH Draganu Šojiću Vijeće ministara odbilo ukinuti suspenziju

M. G.
Dragan Šojić (Foto: ICTY)
Dragan Šojić (Foto: ICTY)
Vijeće ministara BiH jednoglasno je, sukladno Zakonu o državnoj službi u institucijama BiH, donijelo rješenje kojim se odbija zahtjev o ukidanju privremene suspenzije zamjeniku direktora Službe za zajedničke poslova institucija BiH Draganu Šojiću.

Zahtjev za ukidanje privreme suspenzije uputio je Dragan Šojić putem advokata Dragiše Jokića.

Podsjećamo, Sud BiH početkom ove godine potvrdio optužnicu protiv Šojića za zloupotrebu položaja koja je za posljedicu imala oštećenje budžeta za oko 42.000 KM.

Šojić se tereti da je u periodu od 2018. do 2022. godine u svojstvu službene osobe u državnim institucijama, postupao protivno zakonu i pozitivnim propisima, zloupotrijebivši svoj službenih položaj, a kako bi sebi pribavio nezakonitu imovinsku korist te time nanio štetu budžetskim sredstvima i resursima institucije kojom je rukovodio.

Podsjećamo, Šojić se tereti da je u periodu od 2018. do 2022. godine u svojstvu službene osobe u državnim institucijama, postupao protivno zakonu i pozitivnim propisima, zloupotrijebivši svoj službenih položaj, a kako bi sebi pribavio nezakonitu imovinsku korist te time nanio štetu budžetskim sredstvima i resursima institucije kojom je rukovodio.