Prvo obraćanje
748

Šefik Džaferović uvjeren u izbornu pobjedu: Radit ću kao predsjednik Bakir Izetbegović

Piše: Er. M.
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Potpredsjednik SDA Šefik Džaferović obratio se članovima Konvencije nakon izbora za kandidata ove stranke za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

On se zahvalio članovima Konvencije SDA na ukazanom povjerenju i kandidovanju za najvažniji funkciju u zemlji.

“Vaše povjerenje za mene je velika čast i obaveza. Nije jednostavno biti kandidat za najodgovorniju funkciju najjače političke stranke”, kazao je Džaferović.

Istakao je da je uvjeren kako će pobijediti u utrci za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda. Kako kaže, SDA je ozbiljna stranka na čijem čelu se nalazi Bakir Izetbegović.

“On će i dalje ostati šef tog tima. Ja poštujem ono što je radio i radi Bakir Izetbegović. Poštujem hijerarhiju unutar SDA”, rekao je on.

Istako je da kad god je bila jaka SDA bila je jaka i BiH podsjećajući da je utemeljitelj ove stranke prvi predsjednik RBiH Alija Izetbegović.

“Teško je naći stranku u svijetu koja je imala ovoliko ulogu i izazova, a da je ovako na njih odgovorila. Ovo je stranka koja je nakon nekoliko vijekova osigurala međunarodni subjektivitet BiH i odbranu BiH od agresije zajedno sa svim bh. patriotama”, rekao je Džaferović.

Džaferović je kazao da SDA marljivo radi na izgradnji države BiH i da od Dejtonskog sporazuma SDA radi na jačanju državnih institucija i reorganizaciji države.

“Ovo je stranka koja uporno radi na integraciji BiH u EU i NATO. U ovom mandatu znamo kakva je sva postignuća dostigla SDA. Radili smo kao tim. Predsjednik Izetbegović je šef države i teško je naći ozbiljno pitanje o kojem se nije konsultirao s nama u SDA. Tako ću ako Bog da raditi i ja”, rekao je Džaferović.

Istakao je i da mu je drago što je SDA pokazala demokratsku kulturu izborom kandidata za Predsjedništvo BiH i da je jako važno da proces bude fer i korektnan.

Podsjetimo, nakon tajnog glasanja članova Konvencije SDA Šefik Džaferović je osvojio 105 glasova, a Safet Softić 87.