Potvrđeno iz PDA
378

Šefik Džaferović nema i neće ni imati podršku Mirsada Kukića u izbornoj utrci

Piše: Er. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Pokret demokratske akcije (PDA), na čijem čelu se nalazi bivši potpredsjednik SDA Mirsad Kukić, definitivno neće podržati Šefika Džaferovića kao kandidata za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Ovu informaciju potvrdila je za Klix.ba članica Kantonalnog odbora PDA Tuzlanskog kantona i zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Elzina Pirić.

"PDA još nije donio zvaničnu odluku kojeg kandidata za člana Predsjedništva BiH će podržati, ali je sto posto sigurno da Šefik Džaferović nema našu podršku niti će je imati. Dakle, to je sigurno", kazala nam je Pirić.

Pokret demokratske akcije (PDA) predao je Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH prijavu za predstojeće opće izbore u našoj državi. Prijava je podnesena za sve nivoe vlasti osim za Predsjedništvo BiH.

Pokret demokratske akcije osnovan je nakon žestokih turbulenacija unutar Stranke demokratske akcije u Tuzlanskom kantonu. Novoosnovana politička stranka već ima tri zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, jednog zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, a pored toga ima i većinu u Skupštini Tuzlanskog kantona. Na čelu Vlade Tuzlanskog kantona nalazi se Jakub Suljkanović iz PDA.

Predsjednik PDA Mirsad Kukić je na izborima 2014. godine osvojio 22.177 glasova, a Elzina Pirić 14.862 glasa, što znači da su ukupno imali 37.039 glasova.