BiH
18

Seferu Haliloviću i njegovoj porodici ponovo prijete

Klix.ba
Sefer Halilović
Sefer Halilović
Putem e-maila na adresu Bosanskohercegovačke Patriotske Stranke (BPS-Sefer Halilović) stigle su nove prijetnje predsjedniku Seferu Haliloviću i njegovoj porodici.

BPS-Sefer Halilović o prošlim i novopristiglim prijetnjama obavijestila je nadležne policijske agencije.

"Pozivamo sve nadležne instirucije od SIPA-e, OSA-e i Ministarstva sigurnosti BiH da poduzmu sve neophodne korake kako bi se zaštitio predsjednik Sefer Halilović i njegova porodica te sloboda političkog djelovanja i mišljenja. Ne čude ovakve prijetnje jer dolaze, očito, od pristalica predsjednika SNSD-a koji je poznat po agresivnom govoru i jeziku mržnje međutim, ističemo da svakim danom kako se prijetnje multipliciraju tako se javljaju i bivši borci osnivača i prvog komandanta Armije RBiH Sefera Halilovića koji mu nude zaštitu. Također veliki broj je i bivših boraca ARBiH koji se javljaju telefonom i čije reakcije prema predsjedniku SNSD-a, u slučaju bilo kakvog ataka na predsjednika Sefera Halilovića ili njegovu porodicu, mi ne možemo predvidjeti niti spriječiti.

Tražimo od bezbjedonosnih agencija za ozbiljno shvate ove atake iz RS-a i pronađu počinioce ovih krivičnih djela što prije", navodi se u saopćenju BPS-Sefer Halilović.