BiH
0

Sefer Halilović traži odgovore o utrošku novca za organizaciju koncerta Pavarottija

FENA
Bosanskohercegovačka patriotska stranka - Sefer Halilović ocjenjuje kako je najavljeni i bez stvarnog razloga nikad održani koncert svjetskog opernog barda Luciana Pavarottija najbolji primjer nedostatka kontrole i neozbiljnost institucija vlasti u trošenju pojedinačnih budžetskih stavki.

Ova stranka u saopćenju za javnost podsjeća kako su za održavanje ovog koncerta novac poreznih obveznika izdvojili Kanton Sarajevo, FBiH, Vijeće ministara i Predsjedništvo BiH. Vijeće ministara je svojom odlukom odredilo 100.000 KM koji je hitno uplaćen još početkom ove godine organizatoru koncerta poznatog po imenu “e.lab”.

BPS - Sefer Halilović navode kako je riječ o privatnom preduzeću koje se bavi kompjuterskim programima, te da je potpuno nejasno šta oni imaju s organizacijom velikih koncertnih aktivnosti.

Ova stranka zahtijeva da se svim bh. porezim obveznicima pod hitno daju odgovori na pitanja da li je Vijeće ministra ikad tražilo informaciju o utrošku novca i razlozima zašto koncert nije održan, te da li je organizator ikad podnio finansijski izvještaj ili naveo zvanične razloge neodržavanja koncerta.

Također, zatraženo je da organizator koncerta jasno saopći hoće li Pavarotti održati koncert u Sarajevu i kada, te da još danas otvori svoju blagajnu kako bi oni koji žele i dobili povrat novca bez odgađanja.