BiH
2

Sefer Halilović otputovao u Ankaru

FENA
Sefer Halilović (Foto: Klix.ba)
Sefer Halilović (Foto: Klix.ba)
Predsjednik Bosanskohercegovačke patriotske stanke (BPS) i kandidat za člana Predsjedništva BiH Sefer Halilović danas je hitno otputovao u službenu posjetu Ankari, skupa sa privrednom i naučnom delegacijom iz naše zemlje.

"Halilović bi se tamo trebao sastati sa vodećim ljudima turske politike, čelnicima Turske Nacionalne partije MHP, druge najveće političke stranke u Turskoj, te postići važne dogovore za Bosnu i Hercegovinu posebno one koji se tiču jačanja državnosti naše zemlje i velikih finansijskih ulaganja u našu zemlju", saopćeno je iz BPS-a.

Halilović, navodi se, uživa veliki ugled u Republici Turskoj koji seže još iz vremena kad se nalazio na čelu vojske branilaca Republike BiH.

"Zbog toga su mnogi turski politički lideri i ekonomski magnati spremni, ukoliko Halilović bude osvojio predsjedničko mjesto u Predsjedništvu BiH, uložiti svoj politički i ekonomski utjecaj za jačanje i razvoj naše zemlje", saopćio je Sektor za komunikacije BPS-a i precizirao da je sastanak Halilovića sa turskim političarima planiran za danas popodne.