{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šef misije OSCE-a u Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke

F
23.1.2009. u 16:31
0
0
Šef misije OSCE-a u Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke
0
Šef misije OSCE-a u Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke
Novi šef Misije OSCE-a u BiH ambasador Gary D. Robbins posjetio je danas Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke u Mostaru.
- Mislim da dijelimo zajedničku viziju budućnosti ove zemlje i cijenim Vaše napore na stvaranju zajedničkih ciljeva na putu prema Evropskoj uniji. Mi iz OSCE-a ćemo učiniti sve da budemo dio tog procesa. Nadamo se da će roditelji ove zemlje kao i njihova djeca izabrati taj put, rekao je ambasador Gary D. Robbins.

Poželjevši dobrodošlicu i uspješnu misiju u BiH ambasadoru Robbinsu, federalna ministrica obrazovanja i nauke Meliha Alić je novog šefa Misije OSCE-a u BiH informisala o aktuelnoj situaciji u obrazovanju na području FBiH.

Naglašeno je da i pored vidljivog napretka, ostvarenog u posljednje dvije godine, postoje još brojni problemi koji opterećuju obrazovani sistem, te je izražena nada da će se zajedničkim naporima oni u budućnosti kvalitetno rješavati.

Ujedno su definirane i brojne, prije svega ustavne prepreke koje stoje na putu uspostavljanja jedinstvene evropski opredjeljene obrazovne politike koja će svakom učeniku i studentu pružiti obrazovanje adekvatno evropskom okruženju i vijeku u kome živimo.

Razvoj ličnosti korisnika obrazovnog procesa u skladu s evropskim vrijednostima i standardima, te osposobljavanje mladih za uslove koji donose evroatlanske integracije moraju biti krajnji cilj svake politike u okviru obrazovnog sistema, složili su se učesnici razgovora.

Zaključeno je da usvajanje evropskih standarda nema alternative, te je postignut visok nivo saglasnosti u definisanju smjernica, kojih se treba držati u daljem radu i procesima koje podrazumjevaju saradnju ove dvije institucije.

Novoimenovani šef Misije OSCE-a u BiH se zahvalio ministrici Alić na prijemu izrazio potpunu spremnost za saradnju u oblasti obrazovanja, saopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: