Reakcija ambasadora
48

Šef misije OSCE-a: Saučešće porodici, puna podrška policiji

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Bruce G. Berton, šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, oglasio se povodom tragičnog događaja Sarajevu odnosno ubistva policajaca.

“Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini izražava duboko i najiskrenije saučešće porodici i kolegama policijskog službenika koji je ubijen jutros u Sarajevu i nadu za potpuni oporavak njegovog ranjenog kolege. Dajemo punu podršku agencijama za provedbu zakona u nastojanjima da zaštite opštu i ličnu sigurnost svih građana Bosne i Hercegovine", rekao je ambasador Berton.

Također, Berton je dodao da misija OSCE-a duboko ožalošćena viješću da je i drugi policijski službenik podlegao ranama koje je zadobio u jutrošnjem tragičnom događaju u Sarajevu, te njegovoj porodici i kolegama upućuje izraze najiskrenijeg saučešća.

Podsjetimo, pucnjava se dogodila noćas oko 4 sata kada je automafija, nezvanično iz Republike Srpske, pokušala ukrasti automobil Golf 6 na hrvatskim registarskim tablicama. Po dolasku u Geteovu ulicu, članovi automafije su odmah zapucali prema sarajevskim policajcima.