{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Šef EUPM-a u Tužilaštvu BiH

F
28.1.2009. u 15:20
0
0
Šef EUPM-a u Tužilaštvu BiH
0
Šef EUPM-a u Tužilaštvu BiH
Šef Policijske misije Evropske unije (EUPM) komesar Stefan Feller danas je s glavnim tužiocem Tužilaštva BiH Miloradom Barašinom u Sarajevu razgovarao o naporima Tužilaštva BiH u borbi protiv organizovanog kriminala i poboljšanju saradnje policijskih agencija i tužilaštava u BiH.
Komesar Feller podržao je napore na uspostavi bolje saradnje između agencija za sprovođenje zakona u BiH, kao i formiranju zajedničkih istražnih timova u BiH s ciljem istraživanja najtežih oblika organizovanog kriminala.

Na sastanku je, između ostalog, razgovarano i o modalitetima za poboljšanje mehanizama saradnje između tužilaca i policije.

Komesar Feller dao je podršku procesu informisanja javnosti u BiH putem medijskih kampanja o rezultatima rada policije i tužilaštava u BiH.

Tužilac Barašin zahvalio se šefu misije EUPM-a u BiH za podršku radu Tužilaštva BiH i za pomoć u procesu specijalističke stručne edukacije policijskih i pravosudnih dužnosnika, kao i za koordinaciju EUPM-a u složenim istragama krivičnih djela organizovanog kriminala, saopćeno je iz državnog tužilaštva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: