|

Šef brčanske policije najavio hapšenje privedenog vladinog službenika

Šef brčanske policije najavio hapšenje privedenog vladinog službenika
0
F
FENA
10.12.2012. u 17:22
0
komentara
0

dijeljenja
Šef brčanske policije najavio hapšenje privedenog vladinog službenika Foto: Arhiv/Klix.ba
Šef policije Brčko distrikta Goran Lujić, govoreći o jutrošnjoj akciji brčanske Policije u zgradi Vlade Brčko distrikta, potvrdio je da je Policija počela realizaciju aktivnosti u akciji kodnog naziva "Lobi“ koja traje nekoliko mjeseci, a koja je nastala kroz suradnju sa građanima.
"U okviru akcije vrše se tri pretresa u Brčkom i jedan na području Republike Srpske s obzirom na to da je osoba B. J. nastanjena na području Bijeljine. Aktivnosti se provode u svezi sa tri kaznena djela: zloporaba službenog položaja, primanje dara i drugih oblika koristi i nesavjesnog rada u službi. Tokom dana bit će poduzete sve radnje u smislu uhićenja, procesuiranja i upućivanja izvješća Tužiteljstvu Distrikta“, kazao je Lujić.

Gradonačelnik Brčko distrikta Anto Domić pozdravio je spomenutu akciju ali nije želio prejudicirati njezin eventualni epilog. "Mislim da će ova akcija poslati jasnu poruku drugim državnim službenicima da će neovisno od njihove reputacije i položaja, morati odgovarati za svoj rad“, istaknuo je gradonačelnik Domić.

Domić je danas sa šefom brčanske Policije održao konferenciju za novinare posvećenu 9.prosincu, Međunarodnom danu borbe protiv korupcije.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.