{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sedmica besplatnih kastracija pasa i mačaka

F
11.4.2009. u 10:13
0
0
Sedmica besplatnih kastracija pasa i mačaka
0
Sedmica besplatnih kastracija pasa i mačaka
Prijatelji životinja u BiH pozdravljaju sedmicu besplatnih kastracija i sterilizacija pasa i mačaka koju u Orašju od 11. do 17. aprila organizira i provodi jedna holandska organizacija, u saradnji s Udruženjem za zaštitu i sprječavanje okrutnosti nad životinjama "Posljednja oaza" iz Orašja.
Besplatna sterilizacija i kastracija pasa i mačaka, kao i kompletan zdravstveni pregled, tretman protiv buha i crijevnih parazita vršit će se u vremenu od 9 do 17 sati u prostorijama firme "Bosanac" u Orašju.

Prijatelji životinja u BiH pozivaju i druge općine u BiH da slijede primjer Orašja, te da na ovakav human način počnu rješavati problem napuštenih životinja, te dosljedno provoditi Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja u BiH.

Ovim zakonom je sterilizacija, kastracija i obilježavanje napuštenih životinja prepoznato kao efikasna mjera u svrhu stabilizacije populacije napuštenih životinja u kratkom roku.

-Sterilizacija predstavlja najhumaniji i najefektivniji način rješenja problema napuštenih životinja, pasa i mačaka. Ona nije samo mjera smanjenja njihovog broja, nego odgovoran način ponašanja vlasnika prema životinji, kojom se direktno utiče na njeno zdravlje, saopćeno je iz Udruženja Prijatelji životinja u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: