Prijatelji životinja u BiH
0

Sedmica besplatnih kastracija i sterilizacija pasa

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Prijatelji životinja u BiH obavještavaju građane da je prijateljsko austrijsko udruženje Tierhilfe Sueden sa Kantonalnim javnim preduzećem “Veterinarska stanica Sarajevo” i Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo potpisalo Memorandum o razumijevanju o provedbi Projekta kastracije i sterilizacije pasa u Sarajevu, u sklopu kojeg organizuje sedmicu besplatne sterilizacija i kastracije pasa u Sarajevu od 6. do 11. oktobra.

Prijatelji životinja u BiH pozivaju građane da uzmu učešće, odazovu se ovom projektu i doprinesu smanjenju broja neželjenih životinja, spase one osuđena na lutanje, patnju i nasilnu smrt.

Sedmica besplatne sterilizacija i kastracije pasa traje od 6. do 11. oktobra, a pozvani su svi građani koji su vlasnici pasa na lancu, kao i svi drugi građani koji se brinu za pse koji trenutno nisu ni u čijem vlasništvu, vezanih uz određeni prostor i za koje su spremni preuzeti odgovornost.

U Veterinarskoj stanici na Stupu, Ulica Nikole Šopa 41 od 8 do 17 sati vršit će se kastracije i sterilizacije. Potrebno je prethodno nazvati, prijaviti se i rezervisati termin dolaska na broj telefona dežurne linije pri Veterinarskoj stanici na Stupu 033/470-240.

"Sterilizacijom spašavamo živote i smanjujemo broj neželjenih napuštenih životinja. To je najhumaniji i najefektivniji način rješenja problema napuštenih životinja, pasa i mačaka. Ona nije samo mjera smanjenja broja napuštenih životinja, nego odgovoran način ponašanja skrbnika prema životinji, kojom se direktno utiče na njeno zdravlje, istovremeno je pokazatelj nivoa svijesti i humanosti ljudskog društva," ističu Prijatelji životinja.