{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sedmica besplatnih kastracija i sterilizacija pasa

S
29.9.2008. u 14:39
0
5
Sedmica besplatnih kastracija i sterilizacija pasa
0
Sedmica besplatnih kastracija i sterilizacija pasa
Foto: Arhiv
Prijatelji životinja u BiH obavještavaju građane da je prijateljsko austrijsko udruženje Tierhilfe Sueden sa Kantonalnim javnim preduzećem “Veterinarska stanica Sarajevo” i Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo potpisalo Memorandum o razumijevanju o provedbi Projekta kastracije i sterilizacije pasa u Sarajevu, u sklopu kojeg organizuje sedmicu besplatne sterilizacija i kastracije pasa u Sarajevu od 6. do 11. oktobra.
Prijatelji životinja u BiH pozivaju građane da uzmu učešće, odazovu se ovom projektu i doprinesu smanjenju broja neželjenih životinja, spase one osuđena na lutanje, patnju i nasilnu smrt.

Sedmica besplatne sterilizacija i kastracije pasa traje od 6. do 11. oktobra, a pozvani su svi građani koji su vlasnici pasa na lancu, kao i svi drugi građani koji se brinu za pse koji trenutno nisu ni u čijem vlasništvu, vezanih uz određeni prostor i za koje su spremni preuzeti odgovornost.

U Veterinarskoj stanici na Stupu, Ulica Nikole Šopa 41 od 8 do 17 sati vršit će se kastracije i sterilizacije. Potrebno je prethodno nazvati, prijaviti se i rezervisati termin dolaska na broj telefona dežurne linije pri Veterinarskoj stanici na Stupu 033/470-240.

"Sterilizacijom spašavamo živote i smanjujemo broj neželjenih napuštenih životinja. To je najhumaniji i najefektivniji način rješenja problema napuštenih životinja, pasa i mačaka. Ona nije samo mjera smanjenja broja napuštenih životinja, nego odgovoran način ponašanja skrbnika prema životinji, kojom se direktno utiče na njeno zdravlje, istovremeno je pokazatelj nivoa svijesti i humanosti ljudskog društva," ističu Prijatelji životinja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: