{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sedmica besplatne kastracije pasa

S
4.9.2009. u 19:47
0
10
Sedmica besplatne kastracije pasa
0
Sedmica besplatne kastracije pasa
U subotu 05.09.2009. od 10:00h u Maloj aleji na Ilidži Udruženje Prijatelji životinja promovirat će projekat besplatnih sterilizacija i kastracija, dijeliti edukativne materijale, te pozvati građane da se odazovu projektu i doprinesu smanjenju broja neželjenih životinja, spasu sve one osuđena na lutanje, patnju i nasilnu smrt.
Organizacija treću godinu zaredom organizuje u Sarajevu sedmicu besplatne kastracije i sterilizacije pasa u Sarajevu od 21. do 26. septembra 2009. Projekat predstavlja nastavak saradnje na rješavanju problema napuštenih pasa lutalica u Sarajevu.

Svaki dan od 21. do 25. septembra 2009, od 08:00h – 18:00h, a 26. septembra od 08:00h do 12:00h u Veterinarskoj stanici na Stupu, Ulica Nikole Šopa 41 vršiće se kastracije i sterilizacije.

Projektom su obuhvaćeni svi psi, kako psi u vlasništvu, tako i psi na lancu, te napušteni psi lutalice.

Svaki građanin može dovesti psa na sterilizaciju i kastraciju, bilo da se radi o psu u vlasništvu, psu na lancu, ili napuštenom psu koji nije ni u čijem vlasništvu. Građanin koji je doveo psa na kastraciju i sterilizaciju u obavezi je da istog vrati nakon završene operacije.

Građani se pozivaju da odmah rezervišu termin dolaska unaprijed na broj telefona dežurne linije pri Veterinarskoj stanici na Stupu 033/470-240 kako bi se raspoloživi termini iskoristili najefikasnije.

Svi psi obuhvaćeni projektom biće očišćeni od stomačnih i vanjskih parazita.

Napušteni psi lutalice biće dodatno markirani žutom oznakom na uhu koja na sebi ima broj i koja je znak da je pas koji je nosi obuhvaćen projektom, te ne smije biti uhvaćen ili ubijen. Predviđeno je da napušteni psi lutalice budu nakon oporavka vraćeni i pušteni na lokaciju sa koje su i dovedeni u skladu sa preporukama Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja, od strane osobe koja ih je dovela na operaciju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: