CJB Istočno Sarajevo
0

Sedmero dilera uhapšenih u Lukavici predato Tužilaštvu

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Sedam lica, uhapšenih u akciji "Faraon" u Lukavici zbog sumnje da su rasturali narkotike, predato je Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu na dalje postupanje, dok su ostala četiri zadržana u dvadesetčetvorosatnom pritvoru, potvđeno je Srni iz Centar javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo.

Portparol CJB Istočno Sarajevo Danke Tešić rekla je Srni da će danas biti odlučeno da li će četiri lica i dalje ostati u pritvoru ili će biti predata u nadležnost tužilaštva.

"Ovom akcijom hapšenja smo prekinuli lanac narko dilera, i postoje opravdani razlozi zašto ne želimo otkriti identitet uhapšenih", rekla je Tešićeva i dodala da će o tome biti riječi kada bude vrijeme. 

U Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu ranije je Srni rečeno da zbog rada na predmetu još ne žele izlaziti u javnost sa informacijama o akciji "Faraon", u kojoj je juče ujutro u ovom gradu uhapšeno 11 lica koja se terete za rasturanje narkotičkih sredstava. 

"O preduzetim radnjama Tužilaštva, javnost će biti blagovremeno informisana", rečeno je Srni iz ovog tužilaštava.

U Istočnom Sarajevu juče ujutro uhapšeno je 11 lica koja se terete za rasturanje narkotičkih sredstava, potvrđeno je iz MUP-a Republike Srpske (RS). 

Od 11 uhapšenih u Lukavici 10 je sa područja Istočnog Sarajeva, a jedno iz Kantona Sarajevo, rekla je Srni porptarol MUP-a Mirna Šoja. 
Ona je navela da je akcija "Faraon" izvršena na osnovu naredbe Okružnog suda u Istočnom Sarajevu i dodala da će uhapšeni biti predati u nadležnosti Okružnog tužilaštva u ovom gradu. 

U akciji su učestvovali pripadnici CJB Istočno Sarajevo i Uprave kriminalističke policije MUP-a RS.