Podrška porodici
16

Sedma Banjalučka kritična masa: Biciklisti u petak voze za Davida Dragičevića

Piše: M. N.
Građani okupljeni u grupu Banjalučka kritična masa organizuju sedmu vožnju Banjom Lukom, koja će ovaj put biti posvećena sugrađaninu Davidu Dragičeviću u znak podrške njegovoj porodici, ali i svim građanima okupljenim u grupi "Pravda za Davida".

Biciklistička vožnja bit će organizovana u petak, 27. aprila, od 17 sati. Banjalučki biciklisti krenut će iz parka Mladen Stojanović u 17:30 sati, a potom će voziti kroz naselja do 18:30 sati.

Banjalučka kritična masa (BKM) je naziv mjesečnog događaja koji okuplja ljubitelje i korisnike bicikala s ciljem uživanja u zajedničkoj vožnji, promovisanja bicikla kao prijevoznog sredstva, obrazovanja i informisanja biciklista i ostalih učesnika u saobraćaju te zagovaranja unapređenja biciklističke infrastrukture.

Ovo je sedma vožnja, a svaka je posvećena nekoj temi i problematici na koju žele ukazati.

U međuvremenu, članovi grupe "Pravda za Davida" okupljaju se svaki dan u 18 sati na Trgu Krajine tražeći da se slučaj tragičnog stradanja Davida Dragičevića riješi, a krivci privedu. U toku je istraga u okviru koje je ispitano više osoba, a iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka je saopćeno kako detalje ne mogu otkrivati zbog interesa istrage.